Agile (Çevik) Proje Yönetimi ve Scrum Framework: Her Şeyiyle Agile Nedir?
Agile (Çevik) Proje Yönetimi, yazılım geliştirme modellerinden biridir ve “Çevik ve Atik” anlamına gelir. Bu özel proje yönetimine yönelik yaklaşım, ekiplerin yazılım geliştirme süreçlerinin öngörülemezliğine cevap vermesine yardımcı olur.
Agile Yazılım Geliştirme: Değerler ve Prensipler Agile yazılım geliştirme, bazı değer ve prensipleri baz alarak bir dizi metot ve uygulamayı altında toplayan bir şemsiyedir.
Agile’ın Esnekliği: Değişime Karşılık Verme Yeteneği Agile, belirsiz bir ortamda dahi başarılı olabilmek için değişime karşılık verebilme ve geliştirme yapabilme esnekliği, kapasitesi ve yeteneğidir.
Agile Proje Yönetimi: 5 Temel Aşama Proje yönetimi temelde 5 aşamadan oluşur: Ön hazırlık, Planlama, Üretim, Test-Onay ve Proje Kapanış.
Agile Testin 12 Prensibi Agile testin 12 prensibi vardır: Sürekli geri bildirim sağlamak, Değişikliğe açık olmak, Çalışan yazılım sağlamak, Günlük ve ekiple birlikte çalışmak, Motive olmuş bireylerle proje oluşturmak, Yüz yüze görüşmeye açık olmak, Müşteriye çalışan yazılım sunmak, Sürdürülebilir yazılım geliştirmeyi desteklemek, Teknik mükemmelliğe dikkat etmek, Basitlik, Kendi kendini düzenleyen ekipler ve Düzenli aralıklarla nasıl daha iyi olabileceğini düşünerek iyileştirme yapmak.
Scrum Framework: Değerler ve Takım Scrum Framework, Scrum yapanlar arasında olması gereken bazı ortak değerler üzerine kuruludur. Bunlar: Sprint hedefleri doğrultusunda ekibin ortak mutabakatı, doğru olduğunu düşündüğün işleri yapma (cesaret), Sprint işlere odaklanma, karşılaştığın zorluklara karşı açık sözlü olma ve herkesin elinden geldiğinin en iyisini yaptığına güven (saygı).
Scrum Takımı ve Etkinlikleri Scrum Takımı, Sprint Planlama (Sprint Planning) ve Günlük Scrum (Daily Scrum) gibi etkinliklerden oluşur.
HIZLI İPUCU
Sizde kendi içeriklerinizi yüklemeye ne dersiniz? Tüm dünyaya kendi içeriklerinizi tanıtmanın iyi bir fırsatı. Bunu en iyi şekilde değerlendirmeye ne dersin?