Updated 2024. There are innovations. 🎊 2024 Güncellendi. Yenilikler var.

ChatGPT'nin açık AI ve SEO'suna derinlemesine bir göz atın

23 Nisan, 2023 tarihinde oluşturuldu | 7,504 görüntüleme | 1 dakika okundu

Bu metinler SEO'da kullanılmalı mı? Pek çok kişi, Google'ın içeriğin yapay zeka tarafından oluşturulup oluşturulmadığını bilmenin bir yolu olup olmadığını merak ediyor.

Yapay zeka (AI), son yıllarda özellikle doğal dil işleme ve makine öğrenimi alanlarında hızla gelişmiştir. OpenAI, yapay zeka araştırmalarında yapay zeka teknolojisini destekleyen ve teşvik eden, 2015 yılında kurulmuş bir araştırma kuruluşudur. ChatGPT ise, sorularımıza hızlı ve detaylı cevaplar aldığımız, konuşulan dil için optimize edilmiş doğal bir dil işleme modelidir. Bu nedenle diğer dil işleme modellerine göre daha doğal ve çok yönlü bir metin üretebilmektedir. 


 Bu metinler SEO'da kullanılmalı mı?

Pek çok kişi, Google'ın içeriğin yapay zeka tarafından oluşturulup oluşturulmadığını bilmenin bir yolu olup olmadığını merak ediyor. Birkaç yıldır Google ve diğer kuruluşlardaki araştırmacılar, AI tarafından oluşturulan içeriği başarılı bir şekilde tanımlamak için algoritmalar üzerinde çalışıyorlar. Bugün, yapay zeka tarafından üretilen içeriğin belirlenmesi az çok çözülmüş bir sorundur. Elbette, Google'ın AI tarafından yazılan içeriği tespit ettiğine dair hiçbir kanıt veya belge yoktur. Yapay zeka tabanlı dil işleme modelleri geliştikçe, Google'ın spam ekibi bu sorunu iyileştirmeye devam ediyor. Ancak yapay zeka kaynaklı içerik konusunda Google'ın net bir karar verdiğini söyleyebiliriz. Google, otomatik oluşturulan içeriğin, hiçbir şey oluşturmadan üretilen ve değer katmayan spam olduğunu açıklıyor.

23 Nisan, 2023 tarihinde güncellendi