Skip to content


Artırmak İçin Güçlü Teknikler

Konsantrasyonu Artırmak İçin Güçlü Teknikler neler? Bağlam açısından, bir Japon balığı dokuz saniyeyi yönetiyor ( evet, insanın dikkat süresi artık bir Japon balığından daha kısa! ) Kısa cevap, bilinçli olarak konsantrasyonunuzu artırmaktır. Dikkatiniz dağılmadan önce harcayabileceğiniz zaman söz konusu olduğunda ortalamanın üzerinde olun. İşte bunu yapmanıza yardımcı olabilecek üç güçlü teknik. “Konsantrasyon, gücün sırrıdır.” – […]
Less than 1 minute Minutes

Konsantrasyonu Artırmak İçin Güçlü Teknikler neler?

Bağlam açısından, bir Japon balığı dokuz saniyeyi yönetiyor ( evet, insanın dikkat süresi artık bir Japon balığından daha kısa! )

  • Kısa cevap, bilinçli olarak konsantrasyonunuzu artırmaktır. Dikkatiniz dağılmadan önce harcayabileceğiniz zaman söz konusu olduğunda ortalamanın üzerinde olun.
  • İşte bunu yapmanıza yardımcı olabilecek üç güçlü teknik.

“Konsantrasyon, gücün sırrıdır.” – Ralph Waldo Emerson.

Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırın

  • Bu ilk ipucu açık ama çok önemli. Her şey cazibeyi ortadan kaldırmakla ilgili.
  • Bu, arama almak veya internette veya sosyal beslemelerde gezinmek için uygun olmadığında telefonunuzu kapatmak anlamına gelir.
  • Bildirimleri de kapatın. En son e-postayı veya Slack mesajını geldiği anda görmenize gerek yok. Bunun yerine, bunu yapacağınız zaman planlayıcınızda biraz zaman ayırın. Diyelim ki çikolata yemeyi bırakmaya karar verdiniz. En sevdiğiniz ikramın büyük bir çubuğunu masanıza koyar mısınız? Muhtemelen işkence olacağı için değil! Aklınızdaki tek şey çikolata olacak.

Çoklu görev yapmayın

  • Çoklu görev yapmak çok akıllıca bir şey gibi görünüyor. Çoklu görev bir efsanedir. Ama aynı anda iki şey yapamazsınız. Çoklu görev yaptığınızda, olan şey beyninizin bir görevden diğerine hızla değişmesidir.
  • Bunun yerine, her seferinde bir göreve odaklanın. ( Bunun istisnası, çamaşırları katlamak veya bulaşık makinesini boşaltmak gibi fazla bant genişliği gerektirmeyen bir şey yaparken bir podcast dinlemek olabilir. )

Sevdiğiniz daha fazla şeyi yapın

  • Derin konsantrasyonun daha doğal bir şekilde geldiği bir ortam yaratmak için biraz disiplin ve zamanınızın ve programınızın daha bilinçli bir şekilde yönetilmesi gerekebilir, ancak getirisi muazzamdır.
  • Konsantre olabilen bir insansanız, daha çok işi daha çabuk halledecek, derin işler için kapasite oluşturacak ve zamanınız üzerinde daha fazla kontrol ve etkiye sahip olacaksınız.
  • Elbette bu ödüller, konsantrasyon sürenizi bir Japon balığının ötesine taşımak için gereken çabaya ve bağlılığa değer!

HIZLI İPUCU

Sizde kendi içeriklerinizi yüklemeye ne dersiniz? Tüm dünyaya kendi içeriklerinizi tanıtmanın iyi bir fırsatı. Bunu en iyi şekilde değerlendirmeye ne dersin?

Bugün popüler

Sıra Sizde

Düşüncelerinizi ve Yorumlarınızı bekliyorum ⇓

Buy Me A Coffee

Sizin için tavsiye edilen Güncelle tıkla (Nisan 29, 2024)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sizde İçeriklerinizi Paylaşın

Yeni Takipçilere Ulaşın

En yeni bilgiler ve gelişmeler